Klooster Nieuw Sion in Diepenveen begint met een jongerenklooster
Theehuis Bij van Bruggen 2e paasdag geopend
28 maart 2018
Zangvereniging Soli Deo Gloria heeft uitvoering
3 april 2018
Laat alles zien

Foto: Harry Mulder

DIEPENVEEN – Op Nieuw Sion in Diepenveen wordt een jongerenklooster gevestigd. Vijftien jonge mensen (ruwweg tussen de 20 en 30 jaar oud) kunnen daar twee tot twaalf maanden verblijven om tot rust te komen en te leven op het ritme van de kloosterlijke getijdengebeden. Het is het eerste jongerenklooster in Nederland.

Het afgelopen jaar is ‘proefgedraaid’ met Jongerenweekenden, waar vele tientallen jongeren aan hebben meegedaan. De reacties waren indrukwekkend. ‘Voor het eerst van mijn leven heb ik rust in mijn kop’, zei Daniël (19).

Het kloostercomplex is eigendom van de interkerkelijke stichting Nieuw Sion, die er naar streeft om de voormalige Trappistenabdij een nieuwe dynamiek te geven als een plek van stilte, contemplatie, gastvrijheid en gebed.

In een tijd dat een op de vijf twintigers kampt met verschijnselen van burn-out of depressie, en een veel groter percentage in hun leven onrust en chaos ervaart, wordt het Jongerenklooster een plek waar je echt contact kunt maken – met jezelf, anderen en wellicht ook de Ander, stelt het persbericht.

Het jongerenklooster gaat in september van start.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!