Column Herman Bakker uitvaart: JACQUET, JEANS OF JURK?
Herdenkingsbijeenkomst en stille tocht in Diepenveen
26 april 2018
Bulgaarse accordeonist 10 jaar in Diepenveen
27 april 2018
Laat alles zien

Alexander IJsendorn

Vroeger was het soms veel gemakkelijker dan nu. Wanneer een dierbare was overleden, belde je als vanzelfsprekend de plaatselijke begrafenisondernemer. Hij bepaalde dan in grote lijnen hoe de uitvaart uitgevoerd werd. Nu is dat gelukkig anders. Nabestaanden zijn mondiger, vinden veel informatie op internet en weten precies hoe een uitvaart vormgegeven moet worden. Er is een grote keuze aan uitvaartkisten, rouwkaarten, locaties en mogelijkheden.

Ook uitvaartondernemers zijn er vandaag de dag in alle soorten en maten. Van stijlvolle uitvaartleiders die met jacquet en hoge hoed voor de rouwauto uitlopen tot hen die zingend met familie rond de uitvaartkist dansen tijdens een ritueel in een strandtent en alles daar tussenin.

Ik vind het belangrijk voor u om te weten dat u altijd vrij in uw keuze bent voor een bepaalde uitvaartondernemer. Ongeacht waar u verzekerd bent. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken zou u eigenlijk eens bij diverse ondernemers uw licht moeten opsteken. Hoe werken zij? Wat kan men leveren? Wat zijn de tarieven? En past deze ondernemer bij u? En of het nu een uitvaartondernemer wordt in jacquet, in jeans of in jurk…… de keuze is aan u.

 Alexander IJsendorn (38) is uitvaartleider bij Herman Bakker Uitvaartzorg in Deventer. Maandelijks schrijft hij over hetgeen hij meemaakt. Soms informatief, soms met een lach, soms met traan, maar altijd persoonlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!