Overweldigende Sinterklaasintocht in Diepenveen
Toine Harmsen en Heidi ter Veer uit Diepenveen lopen Marathon van New York
5 november 2018
A Festival of Nine Lessons and Carols
27 november 2018
Laat alles zien

Foto: Hendrik Peters

DIEPENVEEN – Afgelopen zaterdag 24 november om  12.00 uur is Sinterklaas ingehaald in Diepenveen. De kinderen van de basisscholen de Zonnewijzer en  de Slingerbosschool trokken zit jaar met hun ouders vanaf de schoolpleinen richting de brandweerkazerne voor de intocht van Sinterklaas. Vele andere kinderen, ouders en Sinterklaas liefhebbers van Diepenveen hadden zich daar ook al verzameld. Het grote wachten kon beginnen. Het wachten op het moment dat Sinterklaas aan zou komen in Diepenveen.

Vol verwachting klopten harten toen uiteindelijk om 12.05 uur Sinterklaas met koets en paard, gevolgd door vele pieten, in zicht kwam. De intocht kon beginnen. Onder begeleiding van het dweilorkest van Sempre Crescendo trok de stoet, met daarin vele kinderen verkleed als pietjes en sinterklaasjes,  door de Dorpsstraat naar het Kulturhus. Langs de route veel publiek dat ook graag mee wilde genieten van dit sfeervolle dorpsgebeuren.

Eenmaal bij het Kulturhus aangekomen is Sinterklaas in de muziekkoepel welkom geheten door locoburgemeester Liesbeth Grijsen. Onder haar leiding hebben de kinderen die zich voor de koepel verzameld hadden, bijgestaan door het dweilorkest en hun ouders, nog enthousiast voor Sint en zijn pieten gezongen. Na het welkom werden de prijswinnaars van de etalagewedstrijd bekend gemaakt  door Hans Tiebot, voorzitter van de Diepenveense Winkeliersvereniging.

Aansluitend trok iedereen naar binnen om het feest verder te vervolgen in de grote zaal van het Hof van Salland. Even leek er een probleem te zijn omdat enkele pieten ziek waren en ook alleen maar zieker werden. Maar gelukkig wist dokterpiet uiteindelijk toch het juiste medicijn te vinden om ze beter te maken. De Sinterklaasmuziek kon weer aan en iedereen kon feest vieren. Sint en enkelen van zijn pieten moesten na een uurtje weer door naar een volgend feest. De kinderen en de achtergebleven pieten genoten echter nog na tijdens een gezellige kinderdisco waarbij volop gezongen en gedanst werd. Het was, alles bij elkaar, een heerlijke Sinterklaasintocht.

Om met de woorden van het Sinterklaascomité  te spreken: “ Een mooier Sinterklaasfeest kunnen we ons niet wensen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!