Koning Willem Alexander en minister bezoeken Diepenveen
Boottocht 1250 jaar Deventer
27 november 2018
ComputerCafé in Hof van Salland
28 november 2018
Laat alles zien

FOTO: @ANP

DIEPENVEEN – Koning Willem Alexander en de minister van landbouw hebben dinsdagochtend een bezoek gebracht aan een melkveehouderij in Diepenveen. Het werkbezoek stond in het teken van de kringlooplandbouw. De Koning en de minister bezochten het biologisch landbouwbedrijf van Annette Harberink in Diepenveen, Natuurderij Keizersrande.

Ze stelt het bedrijf in dienst van de natuur en dat zorgt voor een grote diversiteit aan planten, insecten en vogels, waarmee ze wil laten zien dat landbouw en natuur hand in hand kunnen gaan.

Landbouwvisie
Minister Schouten kwam in september met haar landbouwvisie. Daarin staat dat de landbouw zo min mogelijk afval moet produceren. De koning en de minister spraken na het bezoek aan de melkveehouderij met vertegenwoordigers van de zuivelbedrijven, het onderwijs en de financiële sector, om te kijken hoe de landbouwvisie in de praktijk kan worden gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!