Buurtproat met Erik: Kinderfeest
Stichting Hart voor Diepenveen bestaat 10 jaar
30 november 2018
Kerstmarkt Sparrenheuvel woensdag 12 december
5 december 2018
Laat alles zien

SONY DSC

De Goedheiligman is in Nederland. Goed nieuws voor de kinderen natuurlijk. Ik was vroeger behoorlijk gespannen als de oude kindervriend weer richting Nederland voer met zijn stoomboot. Tegenwoordig is zijn komst al hot-news in de zomermaanden omdat enkele publiciteit-geile mensen aandacht op zichzelf willen vestigen via een zinloze actie die nergens op slaat. Laat ik mij maar niet in die discussie gaan mengen en uitkijken naar het kinderfeest! Al moet ik wel zeggen dat we er in en rond Deventer ook een potje van maken. In onze koekstad heeft iemand ooit eens bepaald dat de Goedheiligman en zijn gevolg zich niet openbaar mag vertonen alvorens hij voet heeft gezet aan de Wellekade op de zaterdag voor zijn verjaardag. De Sint en zijn trouwe gevolg moeten zich dan in allerlei bochten wringen om ook voortijdig de kinderen van Deventer te voorzien van de welverdiende cadeau ’s. Want in de omliggende dorpen, die zelfs onder de Gemeente Deventer vallen, komt de Sint wel vroegtijdig aan. Sterker nog, veelal staat dan de Burgervader vooraan om de Goedheiligman persoonlijk de hand te schudden. In Bathmen (gewoon Gemeente Deventer) kwam hij al aan een dag nadat hij voet aan wal had gezet in Zaandam. In Diepenveen (ook Gemeente Deventer) wandelde de bebaarde kindervriend al vorige week binnen de stadsgrenzen van Deventer en een dag later werd hij in Schalkhaar (tevens Gemeente Deventer) welkom geheten. Dus al ruim twee weken voordat hij in de binnenstad van Deventer zelf verschijnt, mag hij binnen de (rand-)dorpen vrij rondlopen, maar in de stadskern komt dat op een boete te staan. Daar zou iemand, die dan toch echt op zoek is naar publiciteit, eens tijd in moeten steken. Het zou het werk van de Sint enorm vergemakkelijken en de aandacht van de zinloze discussies laten verstommen. Het traditionele kinderfeest is er één waar naar uitgekeken mag worden, in heel Deventer. Laten we dit kinderfeest samen in stand houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!