DSC Badminton organiseert best of PI-toernooi
Feest voor Vishandel Fish
5 maart 2019
Computercafé Diepenveen
5 maart 2019
Laat alles zien

DIEPENVEEN – Op 13 maart viert DSC Badminton uit Diepenveen nationale Pi-dag met een Best Of Pi-Badmintontoernooi in het Hof van Salland in Diepenveen. Het toernooi start om 14 over 8. De pi-dag is op donderdag 14 maart en draait om het getal 14. Aangezien wij badmintonnen op de woensdagavond vieren wij dit heugelijke feit een dag eerder op woensdag 13 maart.

Een nieuwe traditie is geboren. Het jaarlijkse Best of Pi-toernooi in het Hof van Salland. DSC Badminton viert hiermee de jaarlijkse Pi-dag op 13 maart. Op 14 maart komen wiskundigen en nerds van de hele wereld bij elkaar om het getal Pi (p) te vieren. Pi is 3,141592653… in de Engelse datumnotatie schrijf je 14 maart als 3-14, vandaar dat het 14 maart pi-dag is.

Volgens Pi-toernooi-manager Frank ter Schure is de link tussen Pi en badminton gemakkelijk te leggen. ‘Badminton is een sport waarin je snel en veel moet rekenen. Het gaat daarbij vaak om curves. Pi dus.’ Daarbij sluit Pi ook mooi aan bij de huidige tijd waarin we leven vindt Ter Schure: ‘Techniek speelt een steeds grotere rol in ons leven. Bij DSC Badminton vinden we gezelligheid juist belangrijker dan techniek. Die twee dingen kunnen dus niet zonder elkaar.’

Het Best Of Pi-Badmintontoernooi begint om 20:14 uur. Er wordt gespeeld volgens het Best of Pi principe. Wie het eerste 2 van de Pi sets heeft gewonnen, meer dan de helft dus, wint de pot. Om een beetje tempo te houden, is elke set 14 punten. ‘Alles is Pi op die avond’, aldus Ter Schure.

Aanmelden voor het toernooi is niet nodig, iedereen is van harte welkom op woensdag 13 maart. De sportzaal van het Hof van Salland gaat open om half 8. En na afloop is er natuurlijk ‘Pie’ voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!