Nieuw startpunt Wandelnetwerk Salland
Dampende derde editie van Rockin’ all Over Den Nul
6 maart 2019
Technologie bij Solis Thuiszorg
18 maart 2019
Laat alles zien

DIEPENVEEN – Eind januari is het nieuwe startpunt van het Wandelnetwerk Salland geopend. Op het Dorpsplein in Diepenveen werd het nieuwe wandelbord feestelijk in gebruik genomen. Marinus Jaspers, gids van de wandelgroepen, kreeg de eer het bord te onthullen.

Wandelnetwerk Salland

Wandelroutemaker Menno Faber is nauw betrokken bij het ontwikkelen van het wandelnetwerk. In 2015 is het wandelnetwerk Salland ontwikkeld. Het netwerk lijkt op een fietsknooppuntennetwerk. Het is dus een gebied dekkend netwerk van wandelroutes. Dus alle bestaande wandelroutes zijn opgenomen in dit netwerk. Bij de Haere, Kranekamp, Nieuw Rande kun je dus starten voor een hele mooi wandeltocht. En uiteraard bij het startpunt bij het Hof van Salland in Diepenveen.

Hoe gebruik je het?

Op elk startpunt staat een bord met plattegrond. Er is een kaart te koop van heel Salland. Deze kun je online bestellen bij http://Sallandnatuurlijkgastvrij.nl of bij de boekhandel in Deventer. Er is ook een app ‘sallandwandelweb’ en deze kun je downloaden via de website van Salland Natuurlijk Gastvrij. Bij elk startpunt vindt je een aantal mooie routes. Deze routes hebben verschillende afstanden. Zo kun je kiezen tussen 3 en 12 km. Het zijn altijd rondjes, dus je komt altijd weer op het startpunt terug. Elke route heeft een eigen kleur. Je volgt de kleur en kiest je afstand, lekker makkelijk. Zo kun je een makkelijke route nemen die heel goed begaanbaar is of kiezen voor een wat uitdagender route.

Meldpunt

Ben je aan het wandelen en je ziet dat er een paaltje beschadigd is, of dat de markering scheef hangt of zelfs ontbreekt dan kun je dit op de website van Salland Natuurlijk Gastvrij melden.

Voor meer informatie; ga na de website http://Sallandnatuurlijkgastvrij.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!