Geven maakt gelukkiger dan ontvangen, bij Gastouder de Schaapjes
De Zonnebloem aan de high tea
24 maart 2018
Paaskermis Deventer 2018
25 maart 2018
Laat alles zien

BORGELE – Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Marscha Borstlap en ik vang kinderen op, als gastouder, in de leeftijd 0-4 jaar bij mij thuis. Ik ben getrouwd en wij hebben een dochter van bijna 18 jaar. Wij wonen in de wijk Borgele met veel plezier. Alles lekker op loopafstand, heel fijn met de kindjes.

Mijn kinderopvang heet De Schaapjes en mijn motto is; geven maakt gelukkiger dan ontvangen. Die zal ik even aan u uitleggen. Als gastouder heb ik dagen met max. 5 kinderen. Je zou denken dat mijn dag er dan vooral uitziet met flesjes geven, vieze spuugdoekjes, snottebellen poetsen en aan het eind van de dag een grote zak vieze luiers.

Dat klopt.

Maar er is nog zoveel meer….

En als ik dan aan het einde van de dag dat ene kusje, dikke knuffel of knallende high five krijg, voel ik mij zeer gelukkig. Omdat ik dan weet dat ik de kinderen gegeven heb wat ze die dag nodig hadden

Dat er nog zoveel meer is wil ik graag met u delen. Bijvoorbeeld even een boodschapje doen op het winkelcentrum Borgele.

Voor een 3 jarige is de afstand van mijn huis naar de winkels goed te lopen. Schoenen aan, jas aan, ‘bouw’ vest aan en de kleinsten instaleren in de kinderwagen. We steken aan het einde van de straat bij het kindcentrum de weg over waar we nagekeken worden door de kindjes van het kinderdagverblijf. Onze route gaat door het parkje zodat de kinderen lekker kunnen rennen. Wel zeg ik tegen de kinderen: “Passen jullie op voor de hondenpoepjes.” Al snel wordt het een soort van speurtocht en word ik gewaarschuwd waar de hondenpoepjes liggen. Na onze slalom rit door het park komen we bij de weg bij het winkelcentrum waar we gaan oversteken. De 2 lopende kinderen houden het ‘touw’ ,dat aan de kinderwagen vast zit, vast bij het oversteken. Nadat alle auto’s, fietsers en brommers voorbij zijn mogen wij eindelijk oversteken. Dan nog een stukje over de weg om de auto’s te omzeilen die niet op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen staan geparkeerd.

En we zijn veilig bij de winkels. Ja het is een heel avontuur en we zijn pas op de helft, want we moeten dezelfde weg weer terug.

Maar nu eerst maar boodschappen doen. Nadat we alles in onze kleine winkelwagentjes hebben wat op ons lijstje staat gaan we naar de kassa. De kinderen mogen dan alles wat in hun wagentje zit op de band leggen. Als er even niet opgelet wordt of niet geluisterd wordt, vraag ik of de oortjes wel aan staan. Dan kijkt de 3 jarige peuter om en zegt: “nee kan niet batterijen zijn op”.  Als ik dan verschillende lachende gezichten om me heen zie en gegniffel hoor dan moet ik dus nog proberen om serieus te blijven.

Samen alle boodschappen in de tas inpakken en onze terug reis kan beginnen.

Mocht u op zoek zijn of iemand weten die op zoek is naar een fijn plekje voor uw kind terwijl u aan het werk bent, neem gerust contact op of bezoek mijn website, www.gastouderdeschaapjes.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!