Slingerbos schatplichtig aan Meester Pepping
Achtereekte Beregening biedt zorgeloos plezier in een groene tuin
24 maart 2018
Oudste bewoner van de Bloemendal 101 jaar
24 maart 2018
Laat alles zien

DIEPENVEEN – Op 3 maart jongstleden overleed in Gorssel op 74-jarige leeftijd Jan Pepping, oud directeur van OBS Slingerbos te Diepenveen. Ruim 20 jaar, van 1983 tot 2005, stond hij aan het roer van de dorpsschool. De man die zo lang zijn stempel heeft gedrukt op de school, het dorp en de kinderen, is niet meer. Zijn naam leeft voort bij de hoofdingang van het Slingerbos: sinds 2005 heet dat het Meester Peppingplein. Bij zijn pensionering in 2005 mocht Jan Pepping dat straatnaambordje onthullen, een eerbetoon van alle leerkrachten en kinderen aan hun kleurrijke en geliefde directeur.

Steven Diepeveen, sinds september 2017 aangetreden als directeur van OBS Slingerbos, was bij dat afscheid aanwezig. Hij heeft met veel plezier zestien jaar onder en met Pepping gewerkt. Vers van de pabo kwam hij in 1989 bij Slingerbos terecht. Pepping gaf hem en de andere leerkrachten veel vrijheid om zich te ontwikkelen. Diepeveen werd al snel bovenbouwcoordinator en mocht samen met andere collega’s een verdiepingsopleiding volgen aan Hogeschool Utrecht. Pepping ging namelijk uit van gedeelde verantwoordelijkheid, hij was als visionair iedereen drie stappen voor en investeerde in de ontwikkeling van zijn mensen. Slingerbos was zijn leven, hij was overal bij betrokken in het dorp. Een benaderbare man, zichtbaar ook, die altijd door de school zwierf en alles voor de kinderen over had. Zijn “rondje Jan” is nog steeds een begrip in de school.

Diepeveen voelt zich schatplichtig aan Pepping. Ze hebben altijd contact gehouden, ook nadat Diepeveen het Slingerbos verliet om zelf directeur te worden van OBS De Flint. Ook werd hij daarnaast enige tijd algemeen directeur van het gehele centrum Kei 13 in Keizerslanden.

Diepeveen’s geschiedenis met Pepping heeft absoluut meegespeeld bij zijn keuze om afgelopen september te solliciteren naar het directeurschap van OBS Slingerbos.

Hij gaat van OBS Slingerbos weer de bruisende school maken die het onder Pepping was. Naast de broodnodige investeringen – de komende weken wordt gestart met de aanleg van een supersnel wifi-netwerk, waaraan splinternieuwe divices worden gekoppeld – zoekt hij weer actief de verbinding met het dorp en de buitenwereld: “laat de kinderen zien wat de wereld te bieden heeft, geef ze een brede blik mee”.

Maar het allerbelangrijkste vindt Diepeveen “met een lach op je gezicht naar binnen en met een lach op je gezicht weer naar huis”. Hij wil, net als zijn geliefde voorganger, een benaderbare directeur zijn die weet wat er speelt bij de kinderen. Niet voor niets heeft hij sinds zijn aantreden het “rondje Jan” weer in ere hersteld.

Hij sprak donderdag 8 maart op de uitvaartplechtigheid van Meester Pepping, op uitdrukkelijk verzoek van de oude meester zelf.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!