Een Groene Visite met ‘brummels’
Computercafé Diepenveen vrijdag 07 september
9 augustus 2018
Natuurlijk! Bewegen! – Natuurlijke groepswandelingen met verhalen
9 augustus 2018
Laat alles zien

DIEPENVEEN – De vrijwilligers van De Groene Visite gaan met een natuurkoffer op bezoek bij dementerende ouderen in verzorgings- en verpleegtehuizen. Deze koffer is gevuld met natuur uit de omgeving. Met het ruiken, zien, proeven, horen en voelen van deze natuur komen herinneringen naar boven, die aanleiding zijn voor een gesprek. De natuur is een krachtig middel om herinneringen op te halen, gesprekken te stimuleren en het sociaal isolement te doorbreken. De Groene Visite is een initiatief van St. Natuur en Milieu Overijssel.

De Groene Visite Deventer is op bezoek geweest bij het woonzorgcentrum De Bloemendal. Het thema was de zomer. Het werd een mooie ochtend met vele uiteenlopende reacties en verhalen…verhalen over buiten spelen, tollen, hinkelen, de bel van de ijscoman (“en na 1 ijsje mocht je voorlopig niet meer zeuren”)…verhalen over de hond en de kat in 1 mand, klimmen in de boom met je mondharmonica, sjansen, de duizendschoon bij de avondvierdaagse en de gladiolen bij de Nijmeegse vierdaagse…en natuurlijk de verhalen naar aanleiding van de foto’s en meegebrachte kleine dieren, bloemen, groentes en kruiden van de zomer.

Bij het proeven werd er bij de bewoners, die dat wilden, een blinddoek voorgedaan. Zij mochten raden welke vruchten zij in hun mond kregen. Er waren bessen, aardbeien, frambozen en bramen. De laatste heetten echter geen bramen, maar ‘brummels’ volgens de bewoners. De vele liedjes, die de bewoners vaak spontaan inzetten, maakten het geheel compleet.

Geïnteresseerd in de Groene Visite: neem contact op met Thomas Hoogkamer: 06-34853601.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!