Diepenveense Tim wint karatewedstrijd
Diepenveen viert Kerst
28 november 2018
Eerste bouwactiviteiten fase 2 begonnen op het Eikendal-Zuid
28 november 2018
Laat alles zien

DIEPENVEEN – Afgelopen zaterdag 24 november vocht, de net 17 jaar geworden Tim Brandwagt uit Diepenveen, op de 25e editie van het jaarlijks gehouden Katsu Full-contact karate-gala in het Groningse Winsum.  

Het goed georganiseerde Katsu Gala bestond uit zo’n 20 matchmaking partijen van 2 of 3 ronden per partij. Het matchmaking concept houdt in dat deelnemers van gelijk niveau en gewicht een partij tegen elkaar vechten. De partijen zijn op basis van full-contact regels waarbij gewonnen kan worden op overwicht, knock-down of knock-out. Tim, die voor het eerst aan een karatewedstrijd meedeed, had de 6e partij van de avond en kwam uit tegen een sterke Amsterdamse tegenstander. Tim vocht met veel variatie aan technieken en de partij ging redelijk gelijk op met wellicht een licht overwicht voor Tim. Aan het eind van de tweede ronde gaf Tim zijn tegenstander een mooie geplaatste knie techniek op het hoofd. Zijn tegenstander was hierdoor aangeslagen en Tim won de partij verdiend op knock-down en kreeg een mooie beker overhandigd.

Vanwege Tim zijn junior leeftijd was het verplicht voor Tim met een helm op te vechten. Zijn tegenstander was van senior leeftijd en vocht volgens de regels zonder helm.

Tim beoefent de Ashihara Karate stijl en traint in de Deventer school “Ashihara Holland”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!