Een bijzonder aspergeseizoen
Koopzondag met live muziek en Magical Walk
2 april 2019
Kennismaken met Petanque bij DBC Karro-Deux
27 april 2019
Laat alles zien

DIEPENVEEN – De allereerste asperges konden in Salland dit jaar al in de eerste week van april worden gestoken; dat is uitzonderlijk vroeg. Inmiddels zijn ze volop verkrijgbaar en weer uitstekend van smaak!

Voor Hans Nieuwenhuis van aspergebedrijf ‘de Boerkamp’ in Diepenveen was het een aparte ervaring: op zijn 35e verjaardag (6 april jl.) kon hij samen met zijn gezin de allereerste zelfgestoken asperges eten. Een week later, vanaf 13 april, kon de verkoop officieel van start in zijn boerderijwinkel aan de Oranjelaan. Het toeval wou dat het Paasweekend dit jaar relatief laat viel, waardoor in dat weekend bij veel mensen uit Diepenveen en omstreken al asperges op het menu konden staan. Op meerdere fronten is het dus nu al een bijzonder aspergejaar, terwijl het seizoen pas net begonnen is.

Niet onbelangrijk: de kwaliteit en smaak van de asperges is weer uitstekend dit jaar. En zó van het land in de winkel waardoor ze dagvers verkocht kunnen worden voor de ultieme smaak. Dat is over het algemeen het grote verschil met de asperges die in de supermarkten worden aangeboden. Hans Nieuwenhuis heeft een paar tips hoe je simpel kunt zien en testen of asperges goed vers zijn: asperges maken een piepend geluid als je ze langs elkaar wrijft en als je met je nagel in de onderkant van de asperge drukt, moet er vocht uitkomen.

Het seizoen loopt traditiegetrouw door tot de langste dag (21 juni), dus de komende periode kan er nog volop worden genoten van deze heerlijke groente van eigen Sallandse bodem. In de aspergewinkel aan de Oranjelaan 19 in Diepenveen kunnen de asperges ook machinaal geschild worden en is bovendien alles verkrijgbaar om de aspergemaaltijd compleet te maken: van nieuwe aardappelen, ham, eieren, saus en boter tot enkele (witte) wijnen die zeer geschikt zijn om erbij te serveren. De winkel is dagelijks geopend: op maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.30 uur en op zondag tussen 11.00 en 12.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.deboerkamp.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!